Què significa TIC?

domingo, 9 de octubre de 2011

27 de setembre de 2011

Després de fer una reflexió prèvia i individual sobre les nostres vivències i experiències amb les TIC com alumnes, en petits grups les hem posades en comú. L’Arantxa, la Raquel i jo som, més o menys, de la mateixa edat i, per tant, tot el que hem posat en comú era bastant semblant: el primer contacte amb les TIC el vam tenir a segon de primària, fèiem una hora per setmana, ens ensenyaven bàsicament a utilitzar el Paint i, posteriorment, a l’E.S.O. el Word i el Power Point. En canvi, l’Iris que és més gran ens ha explicat que ella no va utilitzar les TIC fins a principi de l’E.S.O. i ens ha parlat de programes que no havíem sentit mai.
Després de la posada en comú en petit grup, hem fet un debat tota la classe. D’aquest debat jo m’he quedat amb tres punts que crec importantíssims per poder introduir les tecnologies dins de les aules: el professorat s’ha d’actualitza; s’han d’eliminar les aules d’informàtica; i s’ha de canviar la forma d’ensenyar. Respecte al primer punt considero que el professorat actual (i els futurs mestres també ja que som unes generacions que hem vist les TIC de passada i que la majoria les hem après a utilitzar de manera autonoma) s’ha de “posar al dia” sobre les noves tecnologies tant pel que fa al coneixement de programes com, sobretot, pel que fa a l’ús de les TIC dins de l’aula. Per a que això sigui possible primerament s’han d’eliminar les aules d’informàtica, és a dir, que les TIC no només estiguin presents en una aula durant una hora a la setmana com ens passava a nosaltres i que a més no ens aportessin nous coneixements, sinó que el professorat les ha d’incorporar dins de les diferents assignatura ja que la tecnologia és una eina. Des del meu punt de vista, aquests dos punts no es podran aconseguir si el professorat no canvia la forma d’ensenyar, és a dir, que per molt que les noves tecnologies estiguin dins de l’aula si el professor segueix impartint les classes de forma magistral com si les noves tecnologies no estiguessin no serveix de res.
Després del gran debat que hem tingut i on m’he adonat que el nostre contacte amb les tecnologies a l’escola ha sigut mínim, potser perquè era una cosa nova o potser perquè el professorat no veia clar la incorporació de les noves tecnologies en les aules, mirant cara al futur i pensant en els meus futurs alumnes, jo apostaré per la utilització de les TIC d’una forma educativa dins de l’aula ja que crec que el futur ja no està únicament en saber llegir i escriure, sinó que esta en gran part en el món informàtic.
Per acabar m’agradaria destacar el paper que avui ha tingut en Joan-Anton. A sigut un paper passiu. M’ha encantat! Ja que ell a deixat que fóssim nosaltres qui exposéssim les nostres experiències i les debatéssim. Només ha intervingut al final de la sessió per aportar el seu punt de vista i fer una petita conclusió. Això demostra que el que explica ho aplica ja que en la primera sessió ens va posar els percentatges de com l’alumnat aprenia més i era parlant i discutint, que és el que hem fet nosaltres avui.

No hay comentarios:

Publicar un comentario